1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spinazie
  6. Gevulde puntpaprika met spinazie en scampi's

Gevulde puntpaprika met spinazie en scampi's

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2020

Ingrediënten 4 personen


2 rode puntpaprika's (of 4 kleine)
400 g scampi's (gepeld en darmkanaal verwijderd)
100 g quinoa
200 g bladspinazie (+ extra)
1 sjalot
1 knoflook teentje
1/2 citroen
15 cl (soja) room
125 g mozzarella
olijfolie
peper en zout



Gevulde puntpaprika met spinazie en scampi's
Gevulde puntpaprika met spinazie en scampi's

Zin om eens iets anders te proberen met je scampi's? Dan kunnen wij je de combinatie van spinazie en gevulde paprika meer dan aanbevelen! Een verrassend licht en super lekker ovengerecht.  


  •  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie, bak de scampi's op een hoog vuur 30 seconden aan elke kant. Kruid met peper en zout.
2 Haal de scampi's uit de pan, voeg een scheut olijfolie, de sjalot en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Voeg de sojaroom, de quinoa en de scampi's toe en laat 2 minuten inkoken. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
3 Spoel de puntpaprika's, snij ze overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat en vul ze met de scampi-quinoamengeling. Beleg met stukjes mozzarella en gaar ze 25 minuten in de oven. Werk af met wat extra spinazie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top