1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollandse haring bowl

Hollandse haring bowl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 1 personen


40 gram zeekraal

75 gram biet julienne (AH) of 1 ongekookte (rauwe) biet/75 gram wortel julienne

2 haringen

6 radijsjes

250 gram nieuwe aardappeltjes met schil

1 koolrabi

5 eetlepels Griekse yoghurt vol vet

4 eetlepels augurkwater

1 theelepel gedroogde dille of 1 eetlepel verse dille

peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine of mandoline en kaas rasp grof


Hollandse haring bowl
Hollandse haring bowl
Hollandse haring bowl
Hollandse haring bowl
Hollandse haring bowl

https://chivanne.nl/hollandse-haring-bowl/

https://chivanne.nl/hollandse-haring-bowl/

De Hollandse nieuwe in een nieuw jasje! Samen het nieuwe aardappeltjes, bietjes, koolrabi, radijs en zeekraal maakt dit een heerlijk Hollands kommetje!

https://chivanne.nl/hollandse-haring-bowl/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de krieltjes of zelfs vaker bij de wat grotere aardappeltjes en kook ze in gezouten water in 15 minuten gaar. Prik erin om te controleren of ze gaar zijn. Giet af en laat uitdampen. Zet ze in de koelkast om af te koelen.

Schil de koolrabi, snijd hem doormidden en maak er met behulp van de keukenmachine julienne reepjes van. Doe hetzelfde met de biet als je deze niet al julienne gesneden kon krijgen. Heb je geen keukenmachine? Rasp de koolrabi dan met een grove rasp. Qua biet zou ik dit niet doen en misschien beter vervangen door wortel julienne.

Snijd de wortels en steeltjes van de radijs en hak ze met behulp van de keukenmachine of mandoline in plakjes of julienne. Heb je deze hulpmiddelen niet dan snijd je ze met de hand in dunne plakjes.

Kook de zeekraal 1 minuut in ongezouten water en koel af onder de koude kraan zodat hij niet verder gaat. Heb je een kokend water kraan dan houd je de zeekraal een minuut in een vergiet eronder en koelt hem dan.

Maak een dressing van de yoghurt, het nat van de augurken, peper en zout. Proef en kijk of je vindt dat hij meer yoghurt, augurkennat en peper en zout nodig heeft. Je wilt redelijk veel en hij mag goed vloeibaar. Meng de dille erdoor.

Verwijder de staartjes van de haring en snijd ze in vieren (per zijde).

Verdeel nu in een kom de ingrediënten voor de salade (zie de foto's op deze pagina). Serveer met de dressing ernaast zodat je eters deze zelf kunnen mengen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top