1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans lamsstoofpotje

Italiaans lamsstoofpotje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 4 personen


1,2 kg lamsschouder
400 g tagliatelle
4 uien
2 wortelen (grote)
250 g champignons
olijfolie
500 g tomatenblokjes
1 el bruine suiker
200 ml madera
1/2 citroen (geraspte schil van)
1 tijm takje
5 knoflook teentjes
2 tl komijnzaadje
1 bosje bladpeterselie
1/4 tl chilivlokken
1/2 bosje koriander
100 ml olijfolie
peper
zout



Italiaans lamsstoofpotje
Italiaans lamsstoofpotje

=18pxLekkere klassieker met een Italiaanse twist

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schraap de wortelen, snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon. Pel de uien en de knoflook, snipper ze grof.
2 Schroei het lamsvlees rondom dicht in olijfolie. Leg de gesneden groenten op het vlees. Verdeel er de tomatenblokjes, bruine suiker, tijm, komijn en chili over. Kruid met peper en zout en schenk er de madera bij. Dek af en laat 1 uur sudderen.
3 Kook de pasta beetgaar. Hak de peterselie en knoflook voor de gremolata. Meng ze met de citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4 Bestrooi het stoofpotje met gesnipperde koriander en serveer het met de gremolata en tagliatelle.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top