1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout met veel knoflook

Lamsbout met veel knoflook

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 6 personen


2 kg lamsbout
2 wortelen
2 witte selders stengels
2 uien
olijfolie
verse rozemarijn (verse)
8 tenen knoflook (geschild en in plakjes)
2 el zwarte peper
2 el zout



Lamsbout met veel knoflook
Lamsbout met veel knoflook

=18pxHeerlijk stukje lamsvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verhit de oven tot 175° C. Schil en snij de knoflook in plakjes. Maak met een scherp mes overal in het vlees inkepingen van 3 cm diep. Bestrooi de plakjes knoflook met zout en peper en stop ze afwisselend met plukjes rozemarijn in de openingen.
2 Wrijf het vlees rondom in met olie en kruid met peper en zout. Leg het op een rooster in een braadslee en zet het in de oven. Strooi er na 40 minuten de groenten omheen en laat nog 40 minuten braden (zo is het vlees mooi rosé).
3 Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten op een warme plaats rusten. Serveer met de groenten.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top