1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Lamsfilet in een korstje van thee

Lamsfilet in een korstje van thee

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 4 personen


2 lamsfilets
2 el olijfolie
boter
3 zakjes gedroogde vruchtenthee
1/2 el suiker
1/2 el peper
peper
zout
1/2 el grof zeezout


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Lamsfilet in een korstje van thee
Lamsfilet in een korstje van thee

Origineel , lekker, makkelijk en kruidig gerecht van lamsfilet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Open 3 zakjes gedroogde vruchtenthee. Meng de thee met 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel grof zeezout en 1/2 eetlepel gemalen peper. Wentel twee lamsfilets door deze mengeling.
2 Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie en bak de filets aan alle kanten bruin. Verwarm
ondertussen de oven voor op 180° C.
3 Vet een ovenschaal goed in met boter en leg hier het lamsvlees in. Gaar nog 15 minuten in de oven, draai geregeld om en lepel er het braadvocht over.
4 Haal het vlees uit de oven, laat even rusten in aluminiumpapier voor u het snijdt.
5 Blus het braadvocht met een glaasje port en roer er enkele klontjes boter door. Kruid met peper en zout.

Serveer met puree en worteltjes.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top