1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. INDISCHE LAMSSTOOFPOT

INDISCHE LAMSSTOOFPOT

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g lamvlees van de schouder (ontvet en in blokjes gesneden)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 stukje verse gember van 3 cm
1 eetlepel zacht kerriepoeder
200 g gekookte spinazie (vers of uit de diepvries)
4 eetlepels volle yoghurt
een klontje margarine
peper
zout



INDISCHE LAMSSTOOFPOT
INDISCHE LAMSSTOOFPOT

Makkelijk en lekker dit stoofpotje 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat een pot warm worden op het vuur.
-Voeg de boter toe, gevolgd door de blokjes lamsvlees. Laat op hoog vuur bakken tot het vlees langs alle kanten een bruine kleur gekregen heeft. Schep het vlees dan uit de pot.
-Doe de fijngehakte ui, knoflook en gember in de pot.
-Laat 5 minuten bakken op zacht vuur. Roer zeer regelmatig.
-Voeg de kerriepoeder toe. Laat nog een minuut verder bakken.
-Het vlees mag opnieuw de pot in. Giet 10 cl water bij het vlees. Meng en laat op een zacht vuurtje onder deksel stoven gedurende een uur.
-Voeg de gekookte spinazie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Als er zich te veel vocht heeft ontwikkeld in de pan, laten we het geheel verder sudderen zonder deksel tot de saus een mooie dikte heeft.
-Voeg de yoghurt toe en roer voorzichtig. Laat eventueel nog even verder inkoken.

Serveer met rijst.


Serveertip

Om te vermijden dat het vlees tijdens het aankorsten te veel vocht verliest, bakken we het best in kleine porties die elkaar opvolgen.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top