1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. LAMSHEUPJE MET GEGRILDE PASTINAAK, KNOLSELDERIJ, OVENTOMAATJES EN KRUIDENPUREE

LAMSHEUPJE MET GEGRILDE PASTINAAK, KNOLSELDERIJ, OVENTOMAATJES EN KRUIDENPUREE

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2020

Ingrediënten 4 personen


4 lamsheupjes (200 à 250 g per stuk)
½ rode ui
2 takjes verse rozemarijn
1 takje tijm
2 takjes basilicum
½ knolselderij
1 pastinaak
2 tl kerriepoeder
135 ml Solo Vloeibaar (margarine)
250 g trostomaatjes
3 el pesto

Voor de puree:
500 g aardappelen
100 ml melk
25 g Solo margarine
20 g verse groene kruiden (basilicum, tijm, peterselie, dragon of bielook)



LAMSHEUPJE MET GEGRILDE PASTINAAK, KNOLSELDERIJ, OVENTOMAATJES EN KRUIDENPUREE
LAMSHEUPJE MET GEGRILDE PASTINAAK, KNOLSELDERIJ, OVENTOMAATJES EN KRUIDENPUREE

Makkelijk en lekker gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de ovengrill voor tot 200 °C.
-Snijd de rode ui in halve ringen en doe ze in een schaal. Pluk 1 takje rozemarijn en de tijm in stukjes en scheur basilicumblaadjes boven de schaal. Kruid met peper en zout. Voeg 125 ml Solo Vloeibaar toe en roer goed door.
-Schenk de marinade over de lamsheupjes.
-Verhit een koekenpan, leg het lamsvlees in de pan en verdeel de marinade erover. Laat 2 minuten per kant braden. -Doe het vlees met de marinade in de ovenschaal en zet even opzij.

-Schil en snijd de knolselderij in driehoekige stukken van ½ cm dik.
-Schil en snijd de pastinaak in plakjes van ½ cm dik.
-Kruid 10 ml Solo Vloeibaar met peper en zout, en strijk het mengsel over de pastinaak en de knolselderij.
-Strooi wat peterselie op de pastinaak.
-Bestrooi de knolselderij met de kerriepoeder.
-Bak de pastinaak en de knolselderij 5 minuten aan beide zijden in een hete koekenpan (grillen in een grillpan is ook heel lekker). Voeg eventueel nog wat margarine toe.

-Halveer de tomaatjes en verdeel de pesto erover.
-Doe de pastinaak, de knolselderij en de gevulde tomaatjes bij het vlees in de ovenschotel.
-Pluk toefjes van 1 takje rozemarijn erover. Zet de ovenschotel 12 minuten onder de voorverwarmde ovengrill.

Voor de kruidenpuree:
-Schil de aardappelen en kook ze in water met zout naar smaak gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met een pureestamper.
-Snipper de basilicum, tijm, peterselie, dragon en de bieslook fijn.
-Meng de kruiden door de aardappelpuree. Serveer de kruidenpuree bij het lamsheupjes en de gegrilde groenten.


Deze marinade smaakt nog lekkerder als je ze een dag op voorhand klaarmaakt.

Serveertip

**Deze marinade smaakt nog lekkerder als je ze een dag op voorhand klaarmaakt.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top