Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020
  • Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

    Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

    Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

Lekker als voorgerecht of als warm borrelhapje met een dip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 scampi's
1 ei
30 g bloem
50 g panko
peper
zout
10 cl tomatensaus
1 limoen (sap)
1 el worcestersaus
1 el wodka1 el
tabasco
ijsblokjes (enkele)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de scampi's en maak ze schoon, maar laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.
-Klop het ei los.
-Wentel de scampi's door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko. Laat even drogen.
--Verwarm de friteuse voor op 170°C.

-Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een cocktailshaker en giet in kleine glaasjes.
-frituur de scampi's 2 à 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten