1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020

Ingrediënten 4 personen


12 scampi's
1 ei
30 g bloem
50 g panko
peper
zout
10 cl tomatensaus
1 limoen (sap)
1 el worcestersaus
1 el wodka1 el
tabasco
ijsblokjes (enkele)



Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus
Krokante scampi's met 'bloody mary' dipsaus

Lekker als voorgerecht of als warm borrelhapje met een dip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de scampi's en maak ze schoon, maar laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.
-Klop het ei los.
-Wentel de scampi's door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko. Laat even drogen.
--Verwarm de friteuse voor op 170°C.

-Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een cocktailshaker en giet in kleine glaasjes.
-frituur de scampi's 2 à 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top