1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020

Ingrediënten 4 personen


700 gram sukadelappen, elk lapje in vieren gesneden
3 eetlepels (room)boter
2 grote uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 laurierblaadjes
zout, zwarte peper
1 blikje tomatenblokjes 400 ml (ik gebruik het merk Mutti: heerlijk)
1 verkruimelde vleesbouillontblet
6 eetlepels madeira (keukenflesje)
2 flinke eetlepels peterselie


Verder heb je nodig


Slowcooker op hapjespan
koekenpan


Ik heb deze rundvleesstoofpot gemaakt in de slowcooker en opgediend in een hapjespan.

Verrukkelijk zacht rundvlees met de heerlijke smaak van madeira (keukenflesje)

Verrukkelijk zacht rundvlees met de heerlijke smaak van madeira (keukenflesje)
Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira
Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees kruiden met peper en zout.
In hapjespan of koekenpan boter verhitten. Zodra het schuim wegtrekt de stukken vlees hierin om en om bruin braden. Vlees uit de pan halen en apart zetten.
Ui en knoflook in het overgebleven vet lichtbruin bakken. Paprikareepjes en laurier even meebakken.
Tomatenblokjes, 4 eetlepels madeira, verkruimelde bouillontablet en een kopje water erbij doen. Alles aan de kook brengen.
Plm. 3 uur zachtjes laten stoven tot het vlees lekker zacht is.
****Of overdoen in de slowcooker, op low plm. 6 tot 6 1/2 uur laten stoven tot het vlees lekker zacht is.
Rest madeira door het vlees roeren. Proeven: misschien nog zout en peper?
Op het laatst de peterselie erdoor mengen.

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven: https://www.smulweb.nl/recepten/1112473/Aardappeltjes-met-knoflook-citroen-en-olijven-uit-de-oven-vof
https://www.smulweb.nl/recepten/1351892/Perfect-geroosterde-aardappelen-uit-de-oven-lekker-knapperigof
https://www.smulweb.nl/recepten/1430935/Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra.
Lekker met een groene salade.

Bron

AH uitgave: "De streekkeukens van Europa "Portugal").



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top