Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020
  • Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

    Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

    Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

  • Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

    Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

    Portugese runderlapjes met madeira Carne de vaca estofada madeira

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram sukadelappen, elk lapje in vieren gesneden
3 eetlepels (room)boter
2 grote uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 laurierblaadjes
zout, zwarte peper
1 blikje tomatenblokjes 400 ml (ik gebruik het merk Mutti: heerlijk)
1 verkruimelde vleesbouillontblet
6 eetlepels madeira (keukenflesje)
2 flinke eetlepels peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker op hapjespan
koekenpan

Bereidingswijze

Vlees kruiden met peper en zout.
In hapjespan of koekenpan boter verhitten. Zodra het schuim wegtrekt de stukken vlees hierin om en om bruin braden. Vlees uit de pan halen en apart zetten.
Ui en knoflook in het overgebleven vet lichtbruin bakken. Paprikareepjes en laurier even meebakken.
Tomatenblokjes, 4 eetlepels madeira, verkruimelde bouillontablet en een kopje water erbij doen. Alles aan de kook brengen.
Plm. 3 uur zachtjes laten stoven tot het vlees lekker zacht is.
****Of overdoen in de slowcooker, op low plm. 6 tot 6 1/2 uur laten stoven tot het vlees lekker zacht is.
Rest madeira door het vlees roeren. Proeven: misschien nog zout en peper?
Op het laatst de peterselie erdoor mengen.

Bron

AH uitgave: "De streekkeukens van Europa "Portugal").

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven: https://www.smulweb.nl/recepten/1112473/Aardappeltjes-met-knoflook-citroen-en-olijven-uit-de-oven-vof
https://www.smulweb.nl/recepten/1351892/Perfect-geroosterde-aardappelen-uit-de-oven-lekker-knapperigof
https://www.smulweb.nl/recepten/1430935/Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra.
Lekker met een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten