1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Varkenshaasje stroganoff

Varkenshaasje stroganoff

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020

Ingrediënten 4 personen


1 varkenshaas
mosterd
paprikapoeder
1 grote ajuin
3 el zilveruitjes
ketchup
35 cl room
1 citroen
1 el Provençaalse kruidenmengeling
peper-zout
1 groene paprika
1 rode paprika
3 grote augurk
15 cl wodka
60 gr boter



Varkenshaasje stroganoff
Varkenshaasje stroganoff

Lekker recept 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Neem het varkenshaasje en kruid met peper en zout, wrijf rondom in met mosterd en paprikapoeder.
-Laat boter smelten samen met klein beetje olijfolie en kleur hierin het varkenshaasje rondom mooi bruin(niet uitbakken).
-Neem een ovenschaal doe op de bodem klein beetje olijfolie en leg er het gebakken varkenshaasje in.
-Bestrooi het varkenshaasje met de Provençaalse kruiden en dek af met aluminiumfolie laat even rusten.

-Neem alle paprika's halveer ze en verwijder alle zaadjes, snijd alle paprika's in een grove julienne.
-De augurken snijden we in een fijne julienne.
-Het is nu tijd voor de grote ui, verwijder de pel en snijd in fijne schijven om daarna er ringen in uit te duwen.
-Halveer de citroen.

-Plaats het varkenshaasje in een voorverwarmde oven van 180 graden.
-Neem de pan waarin het varkenshaasje is gekleurd en laat klontje boter smelten.
-Voeg er de uiringen en de paprika's bij en laat alles wat garen.
-Ondertussen nemen we een beker en doe er de room in en al het sap van een halve citroen, klop het geheel lichtjes op.
-Proeven of de room zuur genoeg is anders terug de andere helft in uitknijpen, opletten dat er geen pitjes meekomen.
-Als de uien en paprika's beetgaar zijn voeg je er de zure room bij en roer alles mooi eronder.
-Neem een grote el mosterd en voeg bij aan de saus.
-Neem de fles ketchup en knijp er een flinke scheut ketchup in.
-Voeg er de zilveruitjes samen met de augurken bij en roer alles mooi onder elkaar.
proef even van de saus ze moet mooi de balans hebben tussen zuur en zoet.
Indien nodig wat meer mosterd, ketchup of wat meer zure room?
-Hou nu uw pan schuin zodoende dat je de bovenkant vrij hebt van saus en uw pan mooi boven de vlam houd.
WEL OPLETTEN AFZUIGSYSTEEM AFLEGGEN giet nu de wodka in uw pan bovenaan in de pan waar er geen saus is en waarvan de onderkant mooi boven de vlam hangt, nu flambeer je de saus komt er nog geen vlam even met de rand van uw pan omlaag gaan en de vlam van uw vuur zal de wodka doen ontvlammen.
-Nu nog even laten sudderen en de saus is klaar.

-Neem het varkenshaasje uit de oven en de voorverwarmde borden.
Versnijd het varkenshaasje in gelijke sneetjes en schik op het bord.
De saus serveert men klein beetje op het vlees en ernaast.

Als garnituur of bijgerecht kan je
- aardappelkroketten
-tuinkers
-wilde rijst
-gebakken aardappelen
-gestoofd witloof


Bron

Hobby kok Lucas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top