1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaasje met aardbeien-portsaus

Varkenshaasje met aardbeien-portsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2020

Ingrediënten 4 personen


+/- 400 g varkenshaasje
peper, vers gemalen
zout
3 el boter om te braden
½ dl rode port ( rode wijn mag ook)
1 el extra jam, aardbeien
½ el bouillonpoeder



Varkenshaasje met aardbeien-portsaus
Varkenshaasje met aardbeien-portsaus

Varkenshaasje net iets anders, maar super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Het vlees met peper en zout naar smaak bestrooien en het in de hete boter rondom bruin bakken in 8 €" 10 min.
Rosé of gaar naar wens.
-Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
-De rode port (of rode wijn) bij het bakvet schenken en het aan de kook brengen.
-1 ½ dl water toevoegen en de jam en het bouillonpoeder erdoor roeren.
-Het vlees in plakjes snijden, een beetje van de saus er over gieten.
- De rest van de saus er apart bij serveren.

Bron

Varkenshaas recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top