1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Perziken gemarineerd in witte wijnsiroop met vanilleijs

Perziken gemarineerd in witte wijnsiroop met vanilleijs

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


4 rijpe perziken, geschild in smalle plakjes gesneden
½ liter droge witte wijn
175 gram witte basterdsuiker
Paar stelen (3 of 4) van een basilicumplant
Aardbeien of frambozen
Blauwe bessen
vanille-roomijs of citroensorbetijs
eventueel een paar blaadjes basilicum


Verder heb je nodig


Pan
dessertcoupes


Lekker nagerecht; goed tevoren te maken
Lekker nagerecht; goed tevoren te maken

De basilicum in dit nagerecht geeft een lichte bijzondere smaak aan de gemarineerde perziken. Net even anders maar niet overheersend.  Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. De persiken worden alleen maar lekkerder. Lekker met vanille-roomijs, maar lekker fris met citroen-sorbetijs.
Garneer met aardbeien (of frambozen), blauwe bessen en eventueel wat blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de wijn met de basterdsuiker aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken.
Leg de basilicumstelen in de wijn en laat ze op een lage warmtebron plm. 10 trekken.
Leg de plakjes perzik in de warme wijnsiroop.
Laat de perziken minimaal 3 tot 4 uur marineren.
Doe de plakjes perziken in een mooi glas. Garneer met wat aardbeien en blauwe bessen (of ander fruit). Serveer met een bolletje vanille-roomijs of citroensorbetijs.
Garneer eventueel met een paar basilicumblaadjes.

Serveertip

Lekker nagerecht bij een etentje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top