1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tapas
  5. Tapas gegrilde plakjes aubergine

Tapas gegrilde plakjes aubergine

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine
2 eetlepels olijfolie
Sap van een ½ citroen
2 theelepels gedroogde oregano
Peper, zout
wat basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Grillpan
vergiet


Tapas: gegrilde plakjes aubergine
Tapas: gegrilde plakjes aubergine
Tapas gegrilde plakjes aubergine
Tapas gegrilde plakjes aubergine

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta.
Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast.
Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het citroensap met de olijfolie en de gedroogde oregano.
Was de aubergine, droog hem af en snij de aubergine in plakjes van een halve cm.
Strooi - voordat je gaat grillen tevoren wat zout over de plakjes aubergine en laat ze een half uurtje liggen. Het vocht wordt uit de aubergine gezogen waardoor je ze beter kunt grillen. Dep ze daarna droog met een stukje keukenpapier.
Bestrijk de plakjes aubergine dun in met de citroen-olie Pan niet invetten
Verwarm de grillpan tot die goed heet is.
Leg de plakjes dan in de grillpan.
Laat ze een minuut of twee aan elke kant bakken tot je mooie grill-streepjes hebt.
Leg ze op een bord en laat ze rustig afkoelen.
Kruid de aubergineplakjes met peper en zout en sprenkel er wat lekkere olijfolie over.
Strooi er wat fijngesneden basilicumblaadjes over

Serveertip

Heerlijk als onderdeel van een tapasbuffet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top