Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje
- Europees, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-06-2020
Borrelhapje bij KB 26 juni 2020
Ingrediënten 8 personen
Watermeloen, in 8 balkjes of blokjes5 cl O'live gin
15 cl Fever Tree Mediterenian tonic
150 g feta
150 g mascarpone
1/2 rode ui
4-tal zwarte olijven
8 basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Meng de gin met de tonic en trek de G&T vacuüm samen met de balkjes of blokjes watermeloen.
Bewaar in de diepvries tot de watermeloen ijskoud is.
Warm de feta en mascarpone op een zacht vuurtje op tot je een glad mengsel bekomt. Kruid met peper en schep in een spuitzak. Bewaar in de koelkast. Het kaasmengsel zal terug opstijven.
Snijd de rode ui in ringen en marineer die in 1 deel suiker, 2 delen azijn en 4 delen water.
Versnijd de olijven in ringetjes.
Afwerking
Spuit toefjes feta-mascarponemengsel op de watermeloen.
Werk af met een stukje gemarineerde rode ui, een olijfje en basilicumblaadje.
Serveer meteen.
Bron
Hap en tap
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties