1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas
  5. Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gram kleine champignons
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1/2 dl water
5 eetlepels (donkere) balsamicoazijn
1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
1/2 eetlepel vloeibare honing


Verder heb je nodig


(steel)pannetje
chaltje voor de champignons


Heelijk borrelhapje past goed bij een tapas maaltijd, ook lekkere antipasta
Heelijk borrelhapje past goed bij een tapas maaltijd, ook lekkere antipasta
Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn
Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade.
De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon. Snij grote champignons in tweeën.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflook er op een matige wamtebron plm. 2 minuten.
Blus af met het water. Voeg de balsamicoazijn, verkruimelde bouillontablet, honing en takjes tijm en rozemarijn (die je het beste kunt toevoegen in een theebuideltje of thee-ei) en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons toe en laat de champignons plm. 5 minuten zachtjes koken tot ze wat zachter zijn geworden.
Zet de champignons samen met de marinade minimaal 4 uur weg op een koele plek.










Door het marineren slinken de champignons.

Serveertip

Lekker bij een glaasje wijn, samen met dunne plakjes salami of rauwe ham..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top