Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020
  • Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

    Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

    Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

  • Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

    Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

    Tapas gemarineerde champignons in knoflook honing en balsamicozijn

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade.
De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram kleine champignons
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1/2 dl water
5 eetlepels (donkere) balsamicoazijn
1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
1/2 eetlepel vloeibare honing

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(steel)pannetje
chaltje voor de champignons

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon. Snij grote champignons in tweeën.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflook er op een matige wamtebron plm. 2 minuten.
Blus af met het water. Voeg de balsamicoazijn, verkruimelde bouillontablet, honing en takjes tijm en rozemarijn (die je het beste kunt toevoegen in een theebuideltje of thee-ei) en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons toe en laat de champignons plm. 5 minuten zachtjes koken tot ze wat zachter zijn geworden.
Zet de champignons samen met de marinade minimaal 4 uur weg op een koele plek.










Door het marineren slinken de champignons.

Serveertip

Lekker bij een glaasje wijn, samen met dunne plakjes salami of rauwe ham..

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-07-2020

Dank je wel riawes en mdelvoie voor het bewaren van deze lekkere gemarineerde champignons. Ze zijn heerlijk.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 07-07-2020

Je komt wel wat leuke recepten tegen als ik weer eens op Smulweb kijk en dit is er ook een van. Lijkt me wel heel lekker. Bedankt

pwiggers avatar
pwiggers 05-07-2020

Wat leuk om te horen Jos dat de champignons zo in de smaak zijn gevallen Graag gedaan. Enne....de foto is heel goed gelukt. Heel leuk, dank je wel. Groet van Petra

riawes avatar
riawes 05-07-2020

Neem je recept graag mee. Groet van Ria

professoroud avatar
professoroud 03-07-2020

Het is heerlijk, precies zoals ik me had voorgesteld. Ik had geen kruidenbouillontablet maar wel bospaddestoelenbouillontablet en dat paste natuurlijk prima hierbij. Gisteren als tapas en straks door de sla. Bedankt voor alweer een heerlijk recept. Ik hoop dat de foto is gelukt.

pwiggers avatar
pwiggers 01-07-2020

Leuk om te horen Jos. Veel succes met de champignons. Wij hebben er vorige week zaterdag van gesmuld bij de borrel.

professoroud avatar
professoroud 30-06-2020

O Petra, het water loopt me bij het lezen al in de mond. Binnenkort ga ik dit maken :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten