1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pindakaastaart

Pindakaastaart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 10 personen


200 gram koekjes
175 gram boter
250 gram pindakaas met nootjes
200 gram monchou
150 gram poedersuiker
200 gram chocolade


Verder heb je nodig


Bakvorm doorsnede 24 cm


Erg lekker maar machtige taart. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 75 g van de boteren meng door de koekkruimels. Druk het mengsel tegen de bodem en rand van een ingevette taartvorm en losse bodem van 24 cm doorsnede en laat opstijven in de koelkast. Meng in een kom de pindakaas met de poedersuiker en monchou en bestrijk de taartbodem hiermee. Smelt de chocolade met de resterende 100 g boter in een schone kom op pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Roer glad en laat licht afkoelen. Spreid het mengsel uit over de pindakaas laag en laat de taart 30 min. Opstijven in de koelkast.

Serveertip

Wat de taart nog extra lekker maakt is een laagje caramel onder de chocoladelaag.
Maak hiervoor zelf caramelsaus

Bron

Weet ik niet meer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maluni


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maluni
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top