1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus

Gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


Noordzeetongrolletjes :

12 tongfilets, zonder vel
250 g wortel
250 g prei
peper en zout

schelpjessaus :
500 g schelpjes (venuschelpen, kokkels...)
200 ml witte wijn
1 sjalot
1 tl kerriepoeder
200 ml room
peper en zout
boter


Verder heb je nodig


Houten prikkers
stoommandje of stoomoven


Gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus
Gevulde noordzeetongrolletjes met schelpensaus

Schelpjes en vis uit de Noordzee: een natuurlijke smaaksensatie  ! Dit is een makkelijk en super lekker topgerecht .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Noordzeetongrolletjes :
-Kruid de tongfilets langs beide kanten en leg ze met de witte kant naar onder op een proper werkvlak. Snijd de wortel en prei in julienne (fijne reepjes) en verdeel ze over de tongfilets.
-Rol de filets op van kop naar staart en prik ze vast met een houten prikker. Stoom de gevulde tongrolletjes gaar in een stoommandje of in de stoomoven.

Schelpjessaus :
-Snipper de sjalot fijn en fruit even aan in boter. Voeg de schelpjes toe en blus met witte wijn. Roerbak tot de schelpjes open gaan.
-Haal de schelpen uit de pan en houd ze warm. Voeg kerriepoeder en room toe, laat inkoken tot sausdikte (of bind de saus, indien nodig, met een beetje in water opgeloste maïzena). Voeg de schelpjes terug bij de saus.

Afwerking :
-Verdeel de gevulde tongrolletjes over borden en schep er de schelpjessaus rond.

Lekker met frietjes en een fris glas bier of witte wijn.

Bron

Lekker van bij ons - chef = Ilse D'hooge



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top