1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli

Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


1 portie bladerdeeg (rol)
250 g kipfilet
300 g broccoli
½ kl komijnzaadjes
½ kl cayennepeper
100 g emmentaler
100 g geraspte oude kaas
boter, om te bakken
1 eierdooier
peper & zout



Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli
Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli

Super lekkere ovenschotel !  Geef deze bladerdeegrolletjes met kip en broccoli extra smaak met cayenne en komijn. De gesmolten kaas met een bruin korstje maakt het helemaal af. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Blancheer de broccoli gedurende 3 minuten in gezouten kokend water. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
-Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipblokjes krokant in wat boter, kruid met komijn, cayennepeper en peper en zout.
-Verwarm de oven op 180°C.
-Leg de kipblokjes en de broccoliroosjes in het midden van het uitgerolde deeg, strooi er royaal de geraspte kaas over en rol op zoals een sushirol. Snijd in porties van ongeveer 3 à 4 cm dikte.
-Leg de rolletjes in een ingevette ovenschotel.
-Klop het eigeel los met een lepel water en borstel het over het deeg.
-Zet gedurende 15 à 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de rolletjes goudbruin gebakken zijn.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top