1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans gehaktbrood met pestopuree

Italiaans gehaktbrood met pestopuree

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr gemengd gehakt
1 teentje look, geperst
1 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, ...)
50 gr zongedroogde tomaatjes, in stukjes
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
4 el chapelure (broodkruim)
1 kg aardappelen
100 gr groene pesto
1 scheutje melk
100 gr rucola
100 gr kerstomaten
1 el geroosterde pijnboompitten
peper - zout
olijfolie



Italiaans gehaktbrood met pestopuree
Italiaans gehaktbrood met pestopuree

Makkelijk en lekker pittig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng het gehakt met de look, de Italiaanse kruiden, de zongedroogde tomaatjes, de geraspte Parmezaanse kaas, het ei en de chapelure. Vorm met je handen een broodje van het gehakt en leg het in een ovenschaal. Plaats het gehaktbrood gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

-Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng er de pestopuree, een scheutje melk, een snuif peper en een snuif zout onder.

-Snijd de kerstomaten in vieren en meng ze onder de rucola. Besprenkel met olijfolie.

SERVEREN:

Snijd het gehaktbrood in plakken. Leg op elk bord enkele plakken, schep er een lepel pestopuree bij. Serveer met de rucolasalade en werk af met geroosterde pijnboompitjes.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top