1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. croque-monsieur Piemontese

croque-monsieur Piemontese

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-06-2020

Ingrediënten 2 personen


4 sneeën brood
4 x dun kaasbeleg (gouda,of Fontina)
2 plakken gerookte gekookte ham
1 eetlepel bloem en neutrale olie
1/6 bouillonblok (paddenstoelen)
1 eetlepel gedroogde of verse paddenstoelen (Porcini of champignons of Shiitake)
Beetje melk
Optioneel beetje wijn
Wat snippers kaas liefst oud en anders van het beleg


Verder heb je nodig


Magnetron
Contactgrill
Ovengrill
Garde


croque-monsieur Piemontese
croque-monsieur Piemontese

Voor het eerst gegeten bij mijn nicht Mia die bij de beste slagers en traitteurs inkoopjes doet.
Heerlijk, dus nu zelf aan de slag met een eigen variant geïnspireerd op de regioproducten uit piemonte,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de gril en contactgrill voor
Doe de gedroogde paddenstoelen met wat witte wijn en/of water en 1/6 bouillonblok 1 minuut in de magnetron
Als je verse champignons gebruikt dan bak je die twee minuutjes in een koekenpan.
Beleg een boterham met dun kaas dan plak ham en weer kaas tweede boterham erop en hup in de contactgrill
Maak een roux van de olie, bloem met melk en evt witte wijn
Voeg de paddenstoelen toe aan de roux
Haal de tosti's uit de contactgrill en overdek ze aan een kant met de roux en strooi er wat brokjes kaas over
Nu de Ovengrill in en na drie minuten heb je een heerlijke warme lunch

Serveertip

Wat dunne prei ringen 1tot2mm, lente ui of bieslook toevoegen aan de roux



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top