1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

  • Vis, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2020

Ingrediënten 4 personen


1 venkelknol
0.5 ui
4 eetlepels zonnebloemolie
1 citroen (sap)
1 theelepel sambal
1 theelepel tijm
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
3 eetlepels barbecuesaus en
barbecuesaus (om te serveren)
4 zalmfilets
4 harde witte broodjes (gehalveerd)



Broodje pulled salmon met ingelegde venkel
Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

Een heerlijk boodje om je vingers bij op te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Schaaf de venkel en ui met een mandoline of dunschiller in flinterdunne plakken.
Besprenkel met de olie, citroensap en een flinke snuf zout en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan. Meng intussen de sambal met de tijm, komijn en barbecuesaus en wentel de zalm door dit mengsel.
Leg de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Trek de gare zalm met 2 vorken los en sprenkel wat van het kookvocht uit de schaal over.
Serveer de pulled salmon op een bolletje met de ingelegde venkel en wat extra barbecuesaus.

Bron

Leen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top