SNELLE MAROKKAANSE GEHAKTBALLETJES
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-06-2020
=16pxHou je van gehakt, maar wil je 't eens helemaal anders klaarmaken? Deze Marokkaanse gehakballetjes zijn wat je zoekt.
Ingrediënten 4 personen
40 g couscous2 takjes peterselie
2 takjes munt
2 takjes koriander
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 dadels
2 gedroogde abrikozen
600 g gemengd gehakt
1 ei
2 el paneermeel
0.5 kl gemalen komijn
0.5 kl ras el hanout
0.5 kl gemberpoeder
1 snuifje espelettepeper
1 el Solo margarine
1 kl rode pesto
200 g hummus
1 kl witte sesamzaden
1 kl zwarte sesamzaden
Bereidingswijze
-Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking.
-Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn.
-Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
-Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
-Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
-Verhit de margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in.
-Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad.
Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
Bron
solo
Serveertip
TIP
Deze snelle Marokkaanse gehaktballetjes smaken ook heerlijk als borrelhapje. Of serveer ze bij couscous met gebakken ui, courgette en paprikarepen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties