1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. KÖTTBULLAR MET CRUNCHY AARDAPPELPARTJES

KÖTTBULLAR MET CRUNCHY AARDAPPELPARTJES

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-06-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de köttbullar (Zweedse vleesballetjes):
600 g gemengd gehakt
1 ei
1 handvol verse dille €" platte peterselie €" bieslook
100 ml melk
75 g broodkruim
1 tl piment
verse nootmuskaat
versgemalen peper
zeezout
1 el Solo (boter)

Voor de veenbessensaus:
½ citroen
300 ml kippenbouillon
50 ml room
2 el veenbessenjam of -compote
versgemalen peper
zeezout

Voor de aardappelpartjes:
600 g aardappelen (franceline)
1 snuifje gerookt paprikapoeder
1 el semolabloem (griesmeel)
versgemalen peper
grof zeezout
olijfolie



KÖTTBULLAR MET CRUNCHY AARDAPPELPARTJES
KÖTTBULLAR MET CRUNCHY AARDAPPELPARTJES

Met deze Zweedse balletjes ga je zeker en vast scoren bij Uw gasten ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de köttbullar voor:
-Was de kruiden zorgvuldig en hak ze fijn. Meng ze met de rest van de ingrediënten en vorm er met vochtige handen een 30-tal kleine balletjes van.
-Dek ze af met huishoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
Maak de aardappelpartjes:
-Verwarm de oven voor op 200°C. Schrob de aardappelen (verwijder de schil niet) en snijd ze in 8 partjes. Je kan eventueel de aardappelpartjes 8 minuten voorkoken, dan is de gaartijd korter. Meng met de rest van de ingrediënten en verdeel over een ovenschaal.
Laat de aardappelpartjes in ca. 25 minuten, afhankelijk van de soort aardappel en de sterkte van je oven, mooi goudbruin bakken. Tip: het griesmeel zorgt voor een lekker krokant korstje op je aardappeltjes.

-Haal de köttbullar uit de koelkast. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de vleesballetjes rondom mooi goudbruin en gaar. Haal de vleesballetjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder het bakvet uit de pan en blus met het citroensap en de bouillon. Laat inkoken met de room en werk af met de veenbessenjam. Breng op smaak met peper en zout.
-Serveer de warme kötbullar met de saus, een beetje extra veenbessenjam en wat aardappelpartjes.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top