1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gezond
  6. Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.

Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gr fusilli
1 rode paprika in kleine blokjes
1 ui in kleine blokjes
1 blikje tonijn op water basis uitgelekt
1 blikje sardientjes idem uitgelekt
265 gram groentemacedoine uitgelekt
20 ml goede olijfolie
20 ml balsamicio azijn of andere naar smaak
20 ml Chilisaus


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, pan, saladekom


Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.
Warm Weer Pastasalade van Project Gezond met Tonijn en Sardientjes.

Deze pastasalade smaakt lauwwarm erg lekker, maar ook gekoeld uit de koelkast. Het is maar net , waar je voorkeur naar uitgaat. De basis is fusilli met daarbij een combi van tonijn en sardientjes. Echt heerlijk.
Ik heb een blikje groentemacedoine gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet., want in deze salade kun je menig groenterestje dat je nog voorhanden hebt gebruiken
Hou je niet  zo  van vis? Kies dan voor de toevoeging van ham reepjes of blokjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de fusilli volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. Giet af en laat uitlekken. Ondertussen kun je alle groente snijden en de vis laten uitlekken.

Roer ook een dressing van de Chilisaus, olie en azijn en breng deze op smaak met peper en zout.
Dan is het alleen nog slechts een kwestie van alles in de kom door elkaar roeren en proeven, of nog iets van de smaakmakers aan toegevoegd moet worden.

Zoals gezegd lauwwarm eten of maak de salade in de ochtend en zet koud tot gebruik.

Serveertip

Zet wat zilveruitjes en of augurkjes op tafel voor een fris zuurtje erbij.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top