1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zomerse wittebonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien

Zomerse wittebonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2020

Ingrediënten 2 personen


1 potje witte bonen (inhoud plm. 380 gram)
3 lenteuitjes, schoongemaakt in ringetjs
1 vleestomaat, zonder zaad in kleine stukjes
plm. 2 eetlepels met in stukjes gesneden zoetzure augurkjes
plm. 2 eetlepels met in stukjes gesneden Amsterdamse uien
2 braadworstjes
1 middelgrote rode ui, in dunne halve ringen
1 eetlepel zonnebloemolie om te bakken
wat veldsla of rucola om te garneren
3 flinke eetlepels gehakte peterselie
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel vloebare acaciahoning
zwarte peper
paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Schaal voor de salade
koekenpan voor de worstjes
vergiet


Frisse maaltijdsalade van wittebonen met augurkjes, Amsterdamse uien, lenteui en tomaatjes

Lekker met gebakken braadworst met gebakken uien

Lekker met gebakken braadworst met gebakken uien
Zomerse wittebonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien
Zomerse wittebonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien

Als het erg warm is heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan en hebben we eigenlijk alleen zin in koude gerechten. Vandaag gesmuld van deze eenvoudige wittebonensalade. De meeste wittebonensalades worden gemaakt met tonijn, gedroogde tomaatjes etc.Ik wilde eens iets heel anders en bedacht dat ik de salade ook eens "echt Nederlands" kon maken met augurkjes en uitjes. Het was heerlijk. De gebakken runderbraadworst met gebakken uien smaakte er heerlijk bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen goed af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Doe de witte bonen in een kom.
Meng de witte bonen met de lenteuitjes, augurkjes, Amsterdamse uien, peterselie en stukjes tomaat.
Dressing:
Klop de balsamicoazijn, olie, peper, mosterd, honing en tabasco door elkaar.
Meng dit goed door de witte bonensalade. Laat de salade plm. 15 tot 30 minuten intrekken. Af en toe omscheppen.
Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan.
Bak hierin de braadworstjes bruin en gaar.
Als de braadworstjes bijna gaar zijn de uien even meebakken.

Bekleed de buitenzijde van de schaal met de veldsla of rucola.
Verdeel de wittebonen over de binnenzijde van de schaal.
Leg in het midden de in plakken gesneden braadworst met daarover de gebakken uien.

Serveertip

Lekker met stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top