1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Victoriabaars met kruidenroomsaus (in 't groen)

Victoriabaars met kruidenroomsaus (in 't groen)

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2020

Ingrediënten 2 personen


25 gr. boter
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
400 gr. victoriabaars, in stukjes
250 gr. groene kruiden (een mengeling naar smaak van bv. kervel, bieslook, peterselie, salie, dragon, zurkel...), fijngehakt of uit de diepvries
enkele blokjes gehakte diepvriesspinazie
een royale scheut witte wijn
1 blokje visbouillon
1 flesje light-room
peper
zout
citroen naar smaak


Verder heb je nodig


Stoofpan


Victoriabaars met kruidenroomsaus (in 't groen)
Victoriabaars met kruidenroomsaus (in 't groen)

Victoriabaars is lekkere, graatloze vis. Ditmaal klaargemaakt zoals de Belgische klassieker paling in het groen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter en voeg de sjalotjes toe. Laat even zacht stoven en voeg de vis toe. Kruid met peper en zout en bak kort langs beide kanten. Overgiet met een royale scheut witte wijn en laat even inkoken. Haal de stukjes vis uit de pan.
Doe alle (ontdooide) kruiden in de pan. Laat zachtjes stoven en overgiet met de room. Voeg het bouillonblokje toe en laat even inkoken tot een gebonden saus. Proef de saus en voeg naar smaak een beetje citroensap toe.
Doe de vis bij de saus en laat nog even zacht stoven tot alles gaar is.

Serveertip

Recept is lekker met alle stevige vissoorten, uiteraard ook met paling.
Serveer met frieten, puree of stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titine062


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titine062
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top