1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panzanella (Italiaanse maaltijdsalade)

Panzanella (Italiaanse maaltijdsalade)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020

Ingrediënten 4 personen


Een half ciabatta
1 knoflookteen
2 el olijfolie
2 puntpaprika's
1 komkommer
100 g cherry tomaatjes
2 el olijven
1 bol buffelmozzarella
15 g verse basilicum
75 g Parma ham
1 tl gedroogde oregano
vers gemalen peper
Balsamico crema
olijfolie


Verder heb je nodig


Koekenpan


Panzanella (Italiaanse maaltijdsalade)
Panzanella (Italiaanse maaltijdsalade)

Panzanella is een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade op basis van geroosterd brood (een soort croutons). Mijn variant is super luxe met mozzarella en Parma ham. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd het brood in grote stukken en hussel hier de olijfolie en knoflook doorheen.
2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en grill de stukken brood in de droge pan tot ze knapperig zijn.
3. Snijd alle groenten fijn. Snijd de basilicum fijn en de olijven doormidden.
4. Pak een grote schaal en meng hier alles in met elkaar. Scheur de mozzarella in stukken en leg die op de salade.
5. Verdeel ook het brood en de Parma ham over de salade. Garneer met gedroogde oregano, vers gemalen peper. balsamico crema en olijfolie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top