1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Vegan taco's met vegan mozzerella

Vegan taco's met vegan mozzerella

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020

Ingrediënten 4 personen


2 rode uien
1 rode paprika
2 el olijfolie
375 g vegetarisch kruimig gehakt
1 el gemalen komijn
12 tacoschelpen
5 trostomaten
1 rode peper
1 limoen
100 g Violife mozzarella flavour grated


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Vegan taco's met vegan mozzerella
Vegan taco's met vegan mozzerella

Voor taco's heb je geen (echt) gehakt nodig! Met vegan gehakt en heerlijke tacokruiden, smaakt het net zoals taco's met vlees. Maar dan beter en gezonder!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C.

2. Snipper de uien fijn. Snijd de paprika in stukjes van 1 bij 1 cm.

3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak het vegetarisch gehakt 1 min. Voeg de paprika en de helft van de ui toe en bak 2 min. mee.

4. Voeg de komijn en 100 ml water toe en laat op laag vuur 3 min. garen. Zet de tacoschelpen rechtop in de ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de Violife over en zet ca. 5 min. in de voorverwarmde oven.

5. Snijd intussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en snijd de rode peper fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Halveer de vrucht en pers de helften uit. Meng de tomaat en de peper met limoensap en -rasp naar smaak, de rest van de ui en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout.

6. Serveer de taco's met de tomatensalsa.

Serveertip

Als je van koriander houdt, voeg dit dan zeker toe.
Wil je het liever iets minder pittig? Snijd dan de zaadjes uit de pepertjes en laat deze weg.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top