
2 rode uien
1 rode paprika
2 el olijfolie
375 g vegetarisch kruimig gehakt
1 el gemalen komijn
12 tacoschelpen
5 trostomaten
1 rode peper
1 limoen
100 g Violife mozzarella flavour grated
Ovenschaal
Voor taco's heb je geen (echt) gehakt nodig! Met vegan gehakt en heerlijke tacokruiden, smaakt het net zoals taco's met vlees. Maar dan beter en gezonder!
1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C.
2. Snipper de uien fijn. Snijd de paprika in stukjes van 1 bij 1 cm.
3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak het vegetarisch gehakt 1 min. Voeg de paprika en de helft van de ui toe en bak 2 min. mee.
4. Voeg de komijn en 100 ml water toe en laat op laag vuur 3 min. garen. Zet de tacoschelpen rechtop in de ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de Violife over en zet ca. 5 min. in de voorverwarmde oven.
5. Snijd intussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en snijd de rode peper fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Halveer de vrucht en pers de helften uit. Meng de tomaat en de peper met limoensap en -rasp naar smaak, de rest van de ui en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout.
6. Serveer de taco's met de tomatensalsa.
Als je van koriander houdt, voeg dit dan zeker toe.
Wil je het liever iets minder pittig? Snijd dan de zaadjes uit de pepertjes en laat deze weg.