Hotdog met baba ghanouch

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020
  • Hotdog met baba ghanouch

    Hotdog met baba ghanouch

    Hotdog met baba ghanouch

Pittig gerecht uit het midden oosten , een toppertje  om te serveren op Uw BBQ party 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 picolo pistolets
4 merguez worsten
1 aubergine
enkele takjes munt, fijngehakt
enkele takjes oregano, fijngehakt
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 teentje look, fijngeperst
1 snuifje komijn
1 tl sesampasta
peper - zout

Voor de salsa van tomaat:
1 tomaat, in blokjes
0,5 groene peper, fijngehakt
1 teentje look, fijngeperst
1 el olijfolie
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 snuifje paprikapoeder
1 snuifje komijn
1 el olijfolie
peper - zout

Voor de yoghurtdressing:
2 el Griekse yoghurt
0,25 komkommer, in blokjes
enkele takjes oregano, fijngehakt
enkele takjes munt, fijngehakt
0,5 limoen, het sap en de zeste
peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Grill de worsten op de barbecue.

-Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa en meng vervolgens alle ingrediënten voor de yoghurtdressing.

-Snijd de aubergine in de lengte in schijven. Besprenkel ze met olijfolie en grill deze op de barbecue. Leg ook de pistolets kort op de barbecue zodat ze mooi krokant worden.

-Snijd de gegrilde aubergines in fijne blokjes en meng er de munt, koriander, oregano, sesampasta, olijfolie, komijn, peper en zout onder.

SERVEREN:

-Snijd de pistolets open. Besmeer met de yoghurtdressing en lepel de baba ghanoush er in. Leg tussen elk broodje een merguez worst en werk af met de tomatensalsa.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten