Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020
  • Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

    Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

    Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

Een fantastische en makkelijke afsluiter van Uw BBQ party 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe Cavaillon meloenen
1 t rode peperbolletjes
150 ml Griekse yoghurt
4 takjes verse oregano
enkele druppels citroensap
1 el honing
3 el olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de topjes van de meloenen tot aan het vruchtvlees af zodat ze nadien mooi blijven staan op het bord. Snij daarna de meloenen doormidden en lepel er de zaadlijsten uit.

-Bestrijk de meloenenhelften lichtjes met olijfolie en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de barbecue.
-Laat ze mooi grillen en draai ze om.
-Laat ze verder roosteren zodat de meloen lichtjes warm wordt en de grillsmaak kan opnemen.
-Roer de yoghurt los met de honing en enkele druppels citroensap.

Plet de rode peperbolletjes op een bank. Lepel de yoghurt in de meloenen en bestrooi met wat oreganoblaadjes en de geplette peperbolletjes.

Bron

njam

Serveertip

TIP VAN DE CHEF Je kan de meloenen na het grillen nog flamberen met pastis voor een extra zuiderse toets. Wees wel voorzichtig en warm de pastis op voorhand even op in een pannetje. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten