1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020

Ingrediënten 4 personen


2 rijpe Cavaillon meloenen
1 t rode peperbolletjes
150 ml Griekse yoghurt
4 takjes verse oregano
enkele druppels citroensap
1 el honing
3 el olijfolie



Gegrilde meloen met Griekse yoghurt
Gegrilde meloen met Griekse yoghurt

Een fantastische en makkelijke afsluiter van Uw BBQ party 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de topjes van de meloenen tot aan het vruchtvlees af zodat ze nadien mooi blijven staan op het bord. Snij daarna de meloenen doormidden en lepel er de zaadlijsten uit.

-Bestrijk de meloenenhelften lichtjes met olijfolie en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de barbecue.
-Laat ze mooi grillen en draai ze om.
-Laat ze verder roosteren zodat de meloen lichtjes warm wordt en de grillsmaak kan opnemen.
-Roer de yoghurt los met de honing en enkele druppels citroensap.

Plet de rode peperbolletjes op een bank. Lepel de yoghurt in de meloenen en bestrooi met wat oreganoblaadjes en de geplette peperbolletjes.

Serveertip

TIP VAN DE CHEF Je kan de meloenen na het grillen nog flamberen met pastis voor een extra zuiderse toets. Wees wel voorzichtig en warm de pastis op voorhand even op in een pannetje. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top