1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rozemarijn aardappeltjes

Rozemarijn aardappeltjes

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2020

Ingrediënten 4 personen


Krielaardappelen in schil (vastkokende) 1 kg
rozemarijn 4 takjes
olijfolie 2 el
grof zeezout 5 el



Rozemarijn aardappeltjes
Rozemarijn aardappeltjes

=18pxEen heerlijk bijgerecht voor tijdens een barbecue, perfect als je vegan eet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Borstel de krieltjes schoon onder koud water en kook of stoom ze in de schil in 10 minuten bijna beetgaar. Laat houten satéprikkers intussen weken in koud water. Giet de aardappeltjes af, laat ze wat afkoelen en snij ze doormidden.
2 Rijg de halve aardappeltjes aan de spiesjes, kwast ze in met olijfolie en gril ze in 5 minuten goudbruin en knapperig boven het open vuur.
3 Ris de rozemarijnnaaldjes. Doe die met het zout in een vijzel of hakmolen en vermaal tot een jn groen zout. Bestrooi de aardappelspiesjes met het kruidenzout en serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top