1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....

Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2020

Ingrediënten 2 personen


4 sneetjes geroosterd brood
1 rijpe avocado geprakt
2 eieren hard gekookt , afgekoeld en geprakt
200 gram gerookte zalm ( ik had gerookte wilde zalm)
1-2 el mayonaise
20 gram alfalfa
1/2 komkommer in dunne linten
6 radijsjes in plakjes
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 rode ui in dunne ringen
1/2 tl komijn poeder
peper en zout naar smaak
1/2 citroen geperst


Verder heb je nodig


Snijplank, vork, mes, kom en pers


Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....
Avocado-ei-spread met gerookte zalm op geroosterd brood.....

Echt zomers smullen op een warme dag.

Echt zomers smullen op een warme dag.

Een (h)eerlijke tjokvolle boterham op een zomerse avond. In 20 minuetn klaar en dan was het voor ons in elk geval smullen geblazen.
Zalm en avocado gouden duo en smaakt perfect. Bovendien stikkvol gezonde , goede vetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prak de rijpe avocado met de eieren, mayonaise tot een smeuïg geheel. Voeg er een weinig zout en peper en knoflookpoeder en komijnpoeder door en breng dit fris op smaak met wat citroensap.

Proef en voeg zo nodig nog wat smaakmakers toe..

Beleg de 4 sneetjes geroosterd brood royaal met de avocado-ei- spread.
Leg daarop de plakjes zalm.
Werk het geheel af met komkommerlinten, radijsplakjes en alfalfa. Geef er nog een draaitje peper aan toe en genieten maar.

Serveertip

Hou je niet van zalm, dan kun je ook een goede kwaliteit gerookte ham nemen. Eventueel de radijsjes weglaten.
Wees matig met de komijn, deze kan soms wat overheersend zijn. Toevoegen kan , als je ervan houdt. Weghalen is moeilijk

Bron

Smaakmenutie, eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top