Chocolade rijstepap
- Goedkoop en snel, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-06-2020
Ik ben op gegroeid met rijstenpap gemaakt door mijn lieftallige oma, en ik zelf kan haar rijstepap niet ook maar enigszins evenaren
Maar ik heb wel een eigen draai gegeven aan hoe ik zelf mijn rijstenpap maak namelijk met chocolade smaak
Ingrediënten 2 personen
1 liter melk, persoonlijk vind ik volle melk hiervoor het lekkerst2 kleine kopjes snelkookrijst
1 kopje pure hagelslag
Suiker (hoeveelheid naar eigen smaak)
Benodigdheden
1 pan van minstens 5liter inhoud1 Senseo koffie kopje
Pollepel of andere roerlepel
Bereidingswijze
Zet de pan op de kookplaat em voeg 1 liter melk toe en breng dit aan de kook
Voeg zodra de melk lichtelijk warm begint te worden de pure hagelslag en suiker toe en roer dit zachtjes door totdat de hagelslag geheel is gesmolten
Zodra de melk begint te koken voeg je de rijst toe en laat het 10min zachtjes doorkoken
Daarna zet je de kookpit uit en laat je de chocolade rijstepap nog even 5a10min rusten
En dan kan je het serveren
Serveertip
Ook erg lekker, laat het eerst afkoelen en zet het daarna in de koelkast voor een heerlijk koele variant
Laatste reacties
Tip: doe er ten allertijd een beetje suiker in want anders zal je pure chocolade rijstpap bitter smaken