
1 hele paprika naar keuzen
1 hele aubergine
1 hele courgette
1 snijplank
1 mes
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Olijfolie paar scheutjes
Provençaalse kruiden 1 handje vol is genoeg
Grof zeezout klein beetje
Paprika poeder klein beetje
Knoflook gemalen of knoflookolie wat jij het lekkerst vind
Peper gemalen klein beetje
Snijplank mes oven bakplaat bakpapier
Ik wist wel hoe je gerilde groenten moest maken. Maar altijd een potje kruiden gebruikt Provençaalse. Vorig jaar was ik in Zuid-Frankrijk op de markt aan het lopen en kwam ik een pakje tegen met daarin verse Provençaalse kruiden Maar altijd een potje kruiden gebruikt Provençaalse. Vorig jaar was ik in Zuid-Frankrijk op de markt aan het lopen en kwam ik een bakje tegen met daarin verse Provençaalse kruiden. Ik dacht gelijk yes deze moet ik kopen want dan kan ik verse gekrulde goed te maken met de smaak uit de Provence Eet smakelijk
Verwarm de oven voor op 180 Graden.
Pak een bakplaat en leg nou op een stukje bakpapier.
Pak een vochtig doekje en legt die op de aanrecht. Vervolgens leg je op het doekje de snijplank.
Snijd de groente in stukken grof of wat kleine stukjes en leg ze op het bakpapier.
Vervolgens doe je een scheutje olijf olie over de groenten. Begin daarna met de kruiden begin met de Provençaalse kruiden daarna het Zee zout paprikapoeder knoflook gemalen of knoflook olie en peper gemalen.
Zet de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden en doe ongeveer 10 minuten in de oven.
Als het klaar is dat kun je zien als de groente goed zacht is. Haal dan de bakplaat uit de oven en leg op aanrecht neer en laat even afkoelen ongeveer 2 minuten. Daarna kun je het op eten. Of nog wat langer laten afkoelen tot het koud is en dan kun je het in een bakje met een deksel erop invriezen in de vriezer
Lekker in bijvoorbeeld een ovenschotel of gewoon met vis en tagliatelle Of op een vers belegd broodje met bijvoorbeeld humus