Thaise salade van gepofte rode biet

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2020
  • Thaise salade van gepofte rode biet

    Thaise salade van gepofte rode biet

    Thaise salade van gepofte rode biet

Vegetarische salade van de BBQ , aards en pittig met een Thaise toets 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 rode bieten
1 rode ui
1 rode chilipeper
2 (bio) citroenen
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 el geraspte gember
peper uit de molen
fleur de sel
1 el geroosterde sesamzaadjes
enkele takjes koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Leg de rode bieten tussen de hete kolen en pof ze gedurende 45 minuten.
-Pel en ontdoe de rode bieten van de verbrande schil en snijd ze in acht gelijke stukken.
-Gril die stukken nog 2 minuten aan elke kant op je barbecue. Gebruik hiervoor het best een fijn rooster.

-Schil de rode ui, halveer en hak in fijne maantjes. Doe hetzelfde met de chilipeper.

-Doe de stukken rode biet in een schaal. Meng goed met de rode ui, chilipeper, het sap van de citroenen, de olie, gember, wat peper en fleur de sel. Werk af met zeste van een citroen, de geroosterde sesamzaadjes en koriander.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten