Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2020
  • Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

    Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

    Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

  • Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

    Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

    Spitskoolpannetje met ham in een heerlijke paprikaroomsaus

Dit spitskoolrecept is ontstaan tijdens het koken met ingrediënten die op moesten.
Wij hebben dit als eenpansgerecht gegeten gemengd met stukjes gebakken aardappel. Vlak voor het opdienen heb ik de gebakken aardappelen door de kant-en-klare spitskool gemengd.
Maar.....de spitskool is heerlijk als bijgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelpuree of pasta. Alles  even lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 400 gram gesneden spitskool
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teenjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel kerriepoeder
plm. 100 gram lekkere gekookte ham in stukjes
1/2 rode paprika, in kleine stukjes
50 gram roomkaas
1 flinke eetlepel paprikapoeder
peper. zout, nootmuskaat
1/2 kippenbouillontablet
gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan
koekenpan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak 1 theelepl kerriepoeder 1 minuut mee. Doe de spitskool erbij. Roer alles goed door elkaar. Verkruimel een halve kippenbouillontablet erover. Voeg 50 ml water toe en breng de spitskool aan de kook. Laat de spitskool op een lage warmtebron beetgaar worden (zonder deksel op de pan !). Doe de stukjes paprika bij de spitskool en laat die even mee-garen.
Kruid de spitskool met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat.
Laat plm. 50 gram roomkaas in de spitskool smelten.
Bak de stukjes ham even in een droge koekenpan. Roer de ham en gehakte peterselie door de spitskool.

N.B. Wij hebben nog wat - afzonderlijk gebakken aardappelen - door de spitskool gemengd zodat het een eenpansgerecht werd..

Serveertip

Als bijgerecht lekker met aardappelpuree, rijst of pasta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten