1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Pompoen
  6. Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa

Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa

  • Fusion, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2020

Ingrediënten 3 personen


1 kilo flespompoen

1 eetlepel honing

15 gram verse basilicum

15 gram verse peterselie

15 gram verse oregano

2 teentjes knoflook

1 sjalotje

2 Spaanse pepers

1 citroen

zout en peper

100 ml olijfolie en 3 eetlepels extra

optioneel: rucola en hüttenkäse (cottage cheese)



Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa
Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa
Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa

https://chivanne.nl/geroosterde-pompoen-met-pittige-kruidensalsa/

https://chivanne.nl/geroosterde-pompoen-met-pittige-kruidensalsa/
Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa
Geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa

Lekker als bijgerecht of maak meer en maak er een hoofdmaaltijd van! Doe je er hutenkase bij (optioneel) dan is hij niet meer koemelkvrij.

https://chivanne.nl/geroosterde-pompoen-met-pittige-kruidensalsa/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 200 graden hete lucht.

Hak de uiteinden van de pompoen af. Plaats hem met het brede gedeelte naar boven op zijn kant op een snijplan. Schil de pompoen met een mes door van boven naar beneden toe repen schil eraf te snijden. Pak vervolgens een aardappelschilmesje om de hoekige snijranden weg te schillen zodat er weer een gladde pompoen ontstaat. Snijd de pompoen vervolgens inde lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 cm. Om het dradengedeelte kun je heen snijden om nog zoveel mogelijk pompoen te gebruiken.

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olijfolie, zout en een eetlepel honing overheen. Hussel alles goed door elkaar en leg de pompoen met wat ruimte ertussen mooi neer. Rooster 30 minuten.

Trek de blaadjes van de kruiden van de takjes en hak de blaadjes fijn. Snipper de sjalot superfijn en ook de knoflook. Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd fijn.

Meng in een kom 100 ml olijfolie met het sap van een citroen, peper en zout. Roer nu de gesneden kruiden, sjalot, knoflook en pepertjes erdoor. De smaken kunnen nu lekker in elkaar trekken totdat de pompoen klaar is.

Serveer de pompoen met de salsa er overheen en eventueel wat dotjes hüttenkäse. Je kunt er rucolasla bij serveren om er een soort salade van te maken.

Serveertip

Je kunt er een hoofdmaaltijd van maken door er zoete aardappelfrietjes bij te serveren of een stokbroodje. Een worstje of stukje vis erbij doen het goed samen met de salsa.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top