Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
- Arabisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-06-2020
Deze gehaktballetjes zijn heerlijk bij de borrel. Liefst geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus. Ik maakte deze balletjes als bijgerecht met rijst en wok groente en.... natuurlijk knoflooksaus.
De shoarmakruiden mix ik altijd zelf volgens dit https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond recept.
Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt1 ei (los geklopt)
2 theelepels shoarmakruiden of 2 theelepels gyroskruiden ( Of meer naar smaak)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 rode paprika (fijngehakt, zonder zaadjes en lijsten)
e.v.t. paneermeel
4 eetlepels olijfolie
naar smaak knoflooksaus
Benodigdheden
koekenpan, kom, snijplank en mesBereidingswijze
Werk het gehakt, ei, knoflook snippers, shoarmakruiden en de gesnipperde peterselie met de gesnipperde rode paprika door elkaar tot een mooie stevige massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe als de massa nog te vochtig is.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze regelmatig omscheppend bruin in een met olie verhitte pan. Zet het vuur zachter en laat de balletjes garen.
Serveer de balletjes als snack met een knoflooksaus. Of serveer ze als hoofdgerecht met eventueel rijst en wok groente.
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's
Serveertip
Deze gehaktballetjes zijn ook lekker geserveerd in een pitabroodje met feta en salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties