Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2020
  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

    Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

Deze gehaktballetjes zijn heerlijk bij de borrel. Liefst geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus. Ik maakte deze balletjes als bijgerecht met rijst en wok groente en.... natuurlijk knoflooksaus.
De shoarmakruiden mix ik altijd zelf volgens dit https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt
1 ei (los geklopt)
2 theelepels shoarmakruiden of 2 theelepels gyroskruiden ( Of meer naar smaak)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 rode paprika (fijngehakt, zonder zaadjes en lijsten)
e.v.t. paneermeel
4 eetlepels olijfolie
naar smaak knoflooksaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, kom, snijplank en mes

Bereidingswijze

Werk het gehakt, ei, knoflook snippers, shoarmakruiden en de gesnipperde peterselie met de gesnipperde rode paprika door elkaar tot een mooie stevige massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe als de massa nog te vochtig is.

Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze regelmatig omscheppend bruin in een met olie verhitte pan. Zet het vuur zachter en laat de balletjes garen.

Serveer de balletjes als snack met een knoflooksaus. Of serveer ze als hoofdgerecht met eventueel rijst en wok groente.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Serveertip

Deze gehaktballetjes zijn ook lekker geserveerd in een pitabroodje met feta en salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten