1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Shoarma
  6. Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt
1 ei (los geklopt)
2 theelepels shoarmakruiden of 2 theelepels gyroskruiden ( Of meer naar smaak)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 rode paprika (fijngehakt, zonder zaadjes en lijsten)
e.v.t. paneermeel
4 eetlepels olijfolie
naar smaak knoflooksaus


Verder heb je nodig


Koekenpan, kom, snijplank en mes


Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

Foto Proef het Zuiden

Foto Proef het Zuiden
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...
Shoarma snack gehaktballetjes met paprika...

Deze gehaktballetjes zijn heerlijk bij de borrel. Liefst geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus. Ik maakte deze balletjes als bijgerecht met rijst en wok groente en.... natuurlijk knoflooksaus.
De shoarmakruiden mix ik altijd zelf volgens dit https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Werk het gehakt, ei, knoflook snippers, shoarmakruiden en de gesnipperde peterselie met de gesnipperde rode paprika door elkaar tot een mooie stevige massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe als de massa nog te vochtig is.

Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze regelmatig omscheppend bruin in een met olie verhitte pan. Zet het vuur zachter en laat de balletjes garen.

Serveer de balletjes als snack met een knoflooksaus. Of serveer ze als hoofdgerecht met eventueel rijst en wok groente.

Serveertip

Deze gehaktballetjes zijn ook lekker geserveerd in een pitabroodje met feta en salade.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top