1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Asperge Cordon Bleu

Asperge Cordon Bleu

  • Europees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2020

Ingrediënten 2 personen


- 500 gram asperges
- 250 gram gekookte ham (liefst grote plakken)
- 250 gram kaas
- 100 gram bloem
- 100 gram paneermeel
- 2 eieren
- zout
- roomboter
- (vloeibare)bakboter



Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu
Asperge Cordon Bleu

De aspergetijd is maar kort en daarom wil ik er altijd zoveel mogelijk van genieten. Meestal eet ik ze wel 3x per week; 1x traditioneel, 1x een soep en dan nog een keertje iets anders dan anders. Daarvoor ben ik elke keer weer op zoek naar nieuwe ideeën.
Onze oosterburen zijn ook dol op het witte goud, dat daar "Spargel" heet, en daarom kun je op Duitse kooksites ook veel aspergerecepten vinden. Dit recept kwam ik daar tegen en ik kan het ten zeerste aanbevelen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges, snij het kontje eraf en kook ze ongeveer 8 minuten in ruim water met zout en een paar klontjes boter. Laat de asperges uitlekken.
- Leg plakjes kaas op de ham (zie foto) en verdeel de asperges over de plakken ham, rol ze op en zet ze vast met een houten prikker.
- Haal de rolletjes door de bloem, geklopt ei en paneermeel en bak ze rondom bruin in een beetje verwarmde braadboter.

Serveertip

Omdat je hier al vlees en groente tegelijk heb, is het voldoende om er een aardappelgerecht (of een salade) bij te serveren.

Bron

Chefkoch.de, in eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top