Pizza met brie, courgette en rode ui

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2020
  • Pizza met brie, courgette en rode ui

    Pizza met brie, courgette en rode ui

    Pizza met brie, courgette en rode ui

Heerlijk makkelijke pizza, zonder pizzadeeg! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
olijfolie
400 g gewassen spinazie
4 rode uien
1 courgette
180 g brie
2 plain naans (Patak's, Indiaas platbrood)
250 g ricotta
4 el balsamicoazijn
2 el honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in dunne schijfjes. Snijd de brie in stukjes van 2 bij 2 cm. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

2. Leg het naanbrood op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de ricotta. Verdeel er de spinazie over. Leg de courgette dakpansgewijs op het naanbrood. Verdeel er de brie over. Bak de pizza's 25 min. in de voorverwarmde oven.

3. Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat inkoken. Roer er 2 el honing door en laat afkoelen. Haal de pizza's uit de oven. Verdeel er de ui over en bestrooi met peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten