1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Courgette
  6. Pizza met brie, courgette en rode ui

Pizza met brie, courgette en rode ui

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2020

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie
400 g gewassen spinazie
4 rode uien
1 courgette
180 g brie
2 plain naans (Patak's, Indiaas platbrood)
250 g ricotta
4 el balsamicoazijn
2 el honing


Verder heb je nodig


Bakplaat en bakpapier


Pizza met brie, courgette en rode ui
Pizza met brie, courgette en rode ui

Heerlijk makkelijke pizza, zonder pizzadeeg! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 ?C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in dunne schijfjes. Snijd de brie in stukjes van 2 bij 2 cm. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

2. Leg het naanbrood op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de ricotta. Verdeel er de spinazie over. Leg de courgette dakpansgewijs op het naanbrood. Verdeel er de brie over. Bak de pizza's 25 min. in de voorverwarmde oven.

3. Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat inkoken. Roer er 2 el honing door en laat afkoelen. Haal de pizza's uit de oven. Verdeel er de ui over en bestrooi met peper.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top