Mexicaanse stoofschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2020

Lekkere stoofschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr riblappen
zout, peper
1 teentje knoflook
2 uien
4 tomaten
1 rode en 1 groene paprika
1 blikje maïskorrels
250 gr doperwtjes
4 aardappelen
peterselie
50 gr boter
1 Spaans pepertje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken, wrijf die in met zout en peper en bak het vlees in de hete boter aan alle kanten aan, samen met de fijngesnipperde ui en knoflook.
Voeg er een scheutje warm water bij, leg het pepertje er in zijn geheel tussen en laat dit een uurtje zachtjes stoven.
Voeg er dan de in ringen gesneden paprika's bij en de in vieren gesneden aardappelen. Laat dit alles nog een half uurtje sudderen en voeg dan de doperwtjes en de maïs toe.
Voeg wat zout naar smaak toe.
Laat nog 10 minuten heel zachtjes goed doorwarmen en dien het gerecht, met peterselie bestrooid op.

Bron

Via een ooit gedownload programmaatje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten