1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaarse keuken
  4. Krem-tarator s rezene (Bulgaarse koude roomsoep met venkel)

Krem-tarator s rezene (Bulgaarse koude roomsoep met venkel)

  • Bulgaars, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2020

Ingrediënten 4 personen


100 gr. venkel
1 komkommer
100 gr. zure room
1 flinke kop (400 gr.) yoghurt 200 ml. sodawater
10 muntblaadjes
3 tenen knoflook
4-5 takjes peterselie
1 el. zout
1 el. appelazijn
1 snufje suiker
4 el. lijnzaadolie
1 scheutje olijfolie
verse munt voor het opdienen



Krem-tarator s rezene (Bulgaarse koude roomsoep met venkel)
Krem-tarator s rezene
(Bulgaarse koude roomsoep met venkel)

Ben je dol op koude soepen, zoals gazpacho? En vind je de smaak van tzatziki lekker? Dan vind je tarator, een koude Bulgaarse komkommersoep, vast ook erg smaakvol.  Laat de zomer maar komen......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de venkel schoon en snijd ze in hele dunne ringen.
-Schil de komkommer en hak hem in stukjes.
-Klop de room stijf in een keukenmachine.Doe er de yoghurt bij, samen met de verse muntblaadjes, gehakte knoflook, komkommer en de peterselie.
-Pureer het tot een glad en dik mengsel, en giet het over in een kom.
-Roer er geleidelijk het koolzuurhoudend water. Blijf roeren terwijl je er vervolgens het zout, de appelazijn, een snufje suiker en de lijnzaadolie bij doet.
-Laat het in de koelkast allemaal goed koud worden.
-Serveer het in kleine soepkommetjes met stripjes venkel, verse munt en een scheutje olijfolie.

Bron

Ajvar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top