1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mascarponetaartje met frambozen

Mascarponetaartje met frambozen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2020

Ingrediënten 4 personen


180 g patisseriebloem
60 g poedersuiker
2 el hazelnoten (fijngehakt)
90 g boter (koude, in blokjes)
1 ei
250g mascarpone
1 el poedersuiker (voor de vulling)
150 g slagroom
1 sinaasappel (enkel het sap en de geraspte schil)
300 g frambozen (verse of ander rood fruit)


Verder heb je nodig


Keukenrobot
taartvorm
bakpapier


Mascarponetaartje met frambozen
Mascarponetaartje met frambozen

Overheerlijk nagrecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de bloem, suiker, hazelnoten en de boter in de keukenrobot en meng tot een kruimelige massa (of wrijf alles tussen je handen tot een kruimelige massa). Scheid het ei en hou het eiwit apart. Doe de dooier en 1 à 2 el koud water bij de kruimels. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, duw plat op een bord en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
2 Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van 4 mm dik en leg het in de taartvorm. Duw de randen aan en laat het deeg zo'n 5 mm boven de rand van de vorm uitkomen. Zet de vorm met het deeg 15 minuten in de koelkast.
3 Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm tot de rand met een steunvulling. Bak 15 minuten blind. Verwijder het papier met de steunvulling en bak de bodem nog 5 à 10 minuten verder. Klop het eiwit los en bestrijk er de warme taartbodem mee. Zet nog 1 minuut weer in de oven. Laat in de vorm afkoelen op een rooster.
4 Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het kaasmengsel. Roer de sinaasappelschil en 2 eetlepels van het sap door het mengsel.
5 Schep de vulling in de afgekoelde taartbodem en werk af met frambozen. Bestrooi net voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top