1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Cheesecake roll

Cheesecake roll

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2020

Ingrediënten 6 personen


3 eieren
90 g fijne suiker (+ 2 eetlepels extra voor op de handdoek)
90 g zelfrijzende bloem
1 el melk
poedersuiker
200 g roomkaas
1 limoen (bio)
100 g poedersuiker
1 tl vanille-essence


Verder heb je nodig


Bakpapier en bakplaat


Cheesecake roll
Cheesecake roll

=18pxKaastaart, maar dan verwerkt tot een rolbiscuit: het beste van twee werelden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de vulling. Meng de roomkaas met de geraspte schil van de limoen en twee eetlepels limoensap, de poedersuiker en vanille-essence. Laat even opstijven in de koelkast.
2 Klop de eieren en de suiker met een garde of in de keukenrobot tot een dikke witte massa waarin de suiker volledig is opgelost. Roer er de melk door. Zeef de bloem en spatel ze voorzichtig door het eimengsel. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Bestrooi een vochtige theedoek met suiker en stort het gebak hierop, haal het bakpapier weg en rol het warme gebak op. Laat even rusten. Ontrol de cake en verdeel er de vulling over. Rol opnieuw (zonder de handdoek) op. Wikkel er de handdoek rond en laat volledig afkoelen.
4 Snij beide uiteinden bij en strooi nog wat extra poedersuiker over de cake. Snij in plakken en serveer.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top