1. Home
  2. Recepten
  3. Joegoslavische keuken
  4. Geroosterde paprika met walnoten (Pečene paprike i oraha)

Geroosterde paprika met walnoten (Pečene paprike i oraha)

  • Joegoslavisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2020

Ingrediënten 4 personen


800 gr. rode paprika's
1 Spaans pepertje
2 teentjes knoflook
het sap van een halve citroen 50 gr. walnoten
een snufje gemalen komijn 1⁄2 tl. zout
1⁄2 dl. olijfolie
30 gr. paneermeel



Geroosterde paprika met walnoten (Pečene paprike i oraha)
Geroosterde paprika met walnoten   (Pečene paprike i oraha)

Deze paprikaspread uit Kroatië is super lekker om te smeren op een stukje brood met een glaasje wijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zet de paprika's in een hete (200°) oven en rooster ze tot het vel zwart is en blaren trekt. Keer ze af en toe. Als ze geroosterd zijn pel je de paprika's en verwijder je het zaad.
-Rooster de walnoten zachtjes in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet aanbranden. Als ze gaan geuren is het goed.
-Doe de paprika's, het Spaanse pepertje (zonder zaad), de knoflook, het citroensap, de komijn en de licht geroosterde walnoten in een kom en pureer ze met een staafmixer.
-Als het mengsel glad is meng je er zout, olijfolie en broodkruim onder.
Serveer het met brood of toast.

Serveertip

In Griekenland hebben ze een gelijkaardige spread, maar ze doen er dan ook wat fetakaas in

Bron

Ajvar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top