Nasi goreng met broccoli rijst en kip (eenpansgerecht)
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Nasi goreng is op de klassieke manier al erg lekker. Maar zou je een keer meer groenten of koolhydraatarm willen eten? Maak dan nasi goreng met broccoli rijst. Onwijs lekker en omdat je de rijst vervangt voor broccoli rijst eet je zonder dat je het door hebt best veel groenten!
Ingrediënten 4 personen
1 el olie300 g kippendij, in blokjes gesneden
2 sjalotjes, in halve ringen gesneden
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl citroengraspoeder
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl korinaderzaadpoeder
versgemalen peper en zout
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 cm vers geraspte gember
4 eieren
400 g broccoli rijst
2 el ketjap manis
1 rode peper, in ringen gesneden
1 bosui, in ringen gesneden
gefrituurde uitjes (optioneel)
Benodigdheden
wokpanBereidingswijze
1. Verhit een grote wok op hoog vuur. Bak hierin de kip met de sjalot in de olie. Voeg vervolgens alle kruiden toe en bak tot de kip gaar is.
2. Schuif de kip opzij en breek alle eieren in de pan. Laat de eieren gaar worden en hak er met de spatel in zodat het kleine stukjes worden.
3. Voeg dan de broccoli rijst toe en roerbak mee samen met de ketjap manis.
4. Verdeel de nasi goreng over 4 borden en garneer met de rode peper, bosui en gefrituurde uitjes.